GRATIS MEER POWER EN OP DE HOOGTE BLIJVEN? CADEAUTJE! 8 POWERTIPS VOOR AMBITIEUZE VROUWEN

GRATIS MEER POWER EN OP DE HOOGTE BLIJVEN? CADEAUTJE!
8 POWERTIPS VOOR AMBITIEUZE VROUWEN

Coachingsprogramma 'Verdienen Wat Je Waard Bent'

Verdien jij wat je waard bent? Bereik jij wat je zou willen bereiken op jouw positie? Heb jij genoeg invloed? Is de impact die jij maakt nu zo groot mogelijk als het kan zijn? Haal je het meeste uit jou persoonlijke effectiviteit?

Of

Kom je al een tijdje niet vooruit op jouw positie, terwijl je zoveel ambities en ideeën hebt? Ben je al een tijd aan het onderpresteren? Of ben je jezelf aan het saboteren (‘ik doe het vast niet goed genoeg’). Laat je andere voorgaan als het gaat om promoties, grotere opdrachten, meer geld? Denk je ‘ze zien toch wel dat ik goed bezig ben’? Schuw je weg van competitie?

Vraagt omgaan met pittige, competitieve (macht-)situaties op het werk veel van jou energie? Energie die je beter ergens anders in zou willen stoppen? Zoals in jouw  ‘echte werk’? In jouw ambities en idealen?

Dan is dit programma wellicht voor jou!

In dit programma ga je 3 krachtige manieren begrijpen, leren en toepassen om te 'verdienen wat je waard bent'!

Hoe? Door te leren om om te gaan met spannende en lastige (machts-) situaties op de werkvloer, zodat je snel een betere positie verkrijgt, meer invloed vergaart en ook meer kan gaan verdienen.

Vrouwen op de vloer

Coachingsprogramma voor ambitieuze vrouwen met lef

Voor wie is dit coachingsprogramma?

Worstel jij met het thema invloed en macht ? Ga je het vaker wel, dan niet uit de weg? Voel je je er ongemakkelijk bij? Heeft je werk en dus carriere daaronder te leiden? In de zin dat je niet je doelen en ambities waarmaakt? Dat je je dromen en idealen wegstopt?

Met als gevolg dat jij als hoogopgeleide, ambitieuze vrouw op weg naar de leuke, gave, goede invloedrijke posities, afhaakt? En je gefrustreerd raakt in je werk en met jezelf, waardoor je niet vooruit komt?

Ben jij ook zo'n vrouw met de nieuwe, ja vernieuwende moedige ideeën, met de echte verbeteringen, de winst voor iedereen, het lef om te veranderen.... Maar laat je het op een bepaald niveau erbij hangen?

Ben je ook nog bezig om daarnaast ouderschap, kinderen en carrière zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen? En heel karwei! Waarbij je ambities vaak het onderspit delven.

Hou jij je eigen ontwikkeling af in je leven, neem je lief voor veel minder voor jezelf; in termen van geld, invloed, impact? Of ben je (al een tijdje) aan het  onderpresteren of opbranden? Lag je al eens eraf met een bore-out of wellicht burn-out?

Dit is funest. Voor je zelfverzekerdheid, je vertrouwen in jezelf. Dit kan je werk en je persoonlijke relatie(s) in je gezin op het spel zetten...en jouw algehele welzijn dus teniet doen. Stop hier!

Daar hoeft het helemaal niet toe te komen!

Tijdens het programma gaan we de '4 POWERGAPS' te lijf die vrouwen afhouden van om te 'verdienen wat ze waard zijn' - dit zijn de 'powergaps', dus verschil in power oftewel macht tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Aangezien ze goed onderzocht zijn in allerlei onderzoeken en vrij generiek, is het goed om je daarin te bekwamen of op zijn minst te weten welke van de powergaps nog bij jouw spelen...

We gaan ook in op jouw persooonlijke situatie(s) en we scouten naar die ene situatie die voor jou het meest het verschil kan maken. Dat als jij die situatie overwint, je een grote (carriere) sprong kan gaan maken.

Denk aan....:

 • Wil je beter je talent of kwaliteiten over het voetlicht brengen en je comfortabel voelen in de spotlight?
 • Wil je zekerder zijn van jezelf in situaties met anderen, wil je je beter in je vel voelen, kalmer en wil je jezelf goed kunnen aanmoedigen en supporten?
 • Jezelf met gemak en lichtheid kunnen profileren of presenteren, wil je zelverzekerd kunnen gaan staan achter jou ideeen en meningen? Bijv in een vergadering of tijdens een pitch, bijv bij een klant of opdrachtgever?
 • Meer in de belissersrol terecht komen? Wil je kunnen bijsturen als jij niet betrokken wordt, in je werk of bij een beslissing? Wil je weten wat je kan doen, als je 'overgeslagen' wordt of genegeerd?
 • Of wil je (meer) leiding durven nemen, c.q. de leider kunnen zijn zonder de angst als 'te bitchy' te worden gezien?
 • Wil je assertiviever zijn en effectief in je communicatie in wat je van anderen wilt of verlangt? Wil je niet meer belangrijke zaken, ideeen en of gevoelens inhouden en inslikken? Wil je kunnen vertellen wat je van een ander wilt, op een plezierige en soepele wijze, zonder dat je daar eeuwenlang voor nodig hebt en veel energie en tijd aan kwijt raakt?
 • Wil je goed en effectief voor jezelf onderhandelen en jezelf een goede positie geven? Je plek durven claimen temidden van anderen?
 • Wil je goed om kunnen gaan met lastige/moelijke/gecomplicieerde situaties en relaties, met 'politike spelletjes' op een manier dat je niet helemaal leegloopt en je eigen energie juist behoudt?
Dan is dit coachingsprogramma precies voor jou.

HERKEN JE DE 4 POWERGAPS DIE SPELEN OP DE WERKVLOER ?

'De beslissing'

Beslis jij (mee)?

Als ambiteuze vrouw zit je aan tafel - samen met je mannelijke collega's - maar besluit je ook echt mee? En hoe zit dat met de interactie met je leidinggevende, wordt je betrokken? Of is het uitgemaakte zaak? Wil jij meer in de belissersrol terecht komen? C.q. wil je kunnen bijsturen als jij niet betrokken wordt, in je werk of bij een beslissing?

 

de beslissing

'De presentatie'

Sta jij (genoeg) in de spotlights?

Bij het kiezen van de juiste persoon voor een belangrijke zakenpitch, presentatie of promotie binnen het bedrijf...sta jij dan vaker dan je eigenlijk wil, je plek af ? Blijf je liever bescheiden dan voor arrogant door te gaan, ook al brengt het jezelf niet verder? Wil je beter je talent of kwaliteiten over het voetlicht brengen en je comfortabel voelen in de spotlight?

 

de presentatie

'De baas'

Ben je de leider?

Als je senior manager/ leidinggevende/directeur bent of wilt zijn...maar je hebt (nog steeds) angst dat je als 'te bitchy' wordt bestempeld. Want  zelfverzekerheid en zakelijke assertiviteit (agressiviteit) is bij vrouwen vaker een probleem dan een verdienste...Wil jij met gemak en vertrouwen leiding durven nemen/de leider kunnen zijn?

 

de baas

'Vrouwen onderling'

Hoe assertief mag je zijn?

Hoe gaan vrouwen onderling om met elkaar als het gaat om het najagen van hun doelen en ambities? Ondersteunen ze elkaar of is er sprake van concurrentie in de vergaderzaal? Je plek durven claimen temidden van andere vrouwen - hoe werkt dat (voor jou) en wat wil je daarin?

 

vrouwen onderling

Wat gaan we doen?

Wat ga je in het coachingsprogramma ‘Verdienen Wat Je Waard Bent’ leren?

Meedoen aan dit compacte programma levert je het volgende op:

 • Je leert jezelf beter te profileren en presenteren.
 • Je leert hoe je krachtig voor jezelf kan onderhandelen.
 • Je leert omgaan met macht en invloed nemen.
 • Uitdagende en lastige situaties hoef je niet meer als enkel spannend te ervaren, je leert er juist plezier in te hebben!

Door te leren om om te gaan met spannende en lastige (machts-) situaties op de werkvloer verkrijg je sneller een betere positie, waardoor je meer invloed vergaart en ook meer kan gaan verdienen.

Kenmerk aan vrouwen die hun idealen en ambities kunnen verwezenlijken, is dat ze weten en geleerd hebben hoe ze om kunnen gaan met machtssituaties en invloed verkrijgen en wat voor hun goed werk - wat bij hen past.

Ze hoeven niet 'iemand anders te worden' (die ze niet willen worden), nee ze kunnen juist meer zichzelf zijn en worden. Ze hebben enkel geleerd hoe ze kunnen onderhandelen, hoe ze zich kunnen profileren en positioneren.

Bovendien hanteren ze een manier van werken in spannende en lastige situaties, die hen veel minder moeite en energie kost. Werken op hun ‘top’ positie doen zij ook nog eens met gemak en plezier – en juist niet met ‘nog harder werken’!

Je leert hoe je met veel gemak, voor je eigen idealen en ambities kunt gaan staan. Dit gaat je verder helpen doordat je leert:

 • je grenzen aangeven
 • assertiviteit inzetten
 • lef tonen
 • je gevoelens uiten i.p.v je emoties tonen
 • jouw waarheid uitspreken
 • onthechten van de hang naar 'lof en kritiek'
 • authentiek(er) communiceren
 • naar je intuitie leren luisteren
 • je eigen wijsheid op te zoeken
 • kracht te halen uit je eigen wijsheid
 • je beperkende overtuigingen ombuigen

Wat is er dan nodig om dit te bereiken?

Het vraagt dat je je ten eerste richt op de bron van waar het succes vandaan gaat komen: dat ben jezelf. Je zult jezelf beter moeten leren kennen, wat jou in de weg zit om te komen tot de beste positie in je werk voor jou. Zodat je verdient wat jij waard bent!

In het programma gaan we aan de slag met het blootleggen van jouw kracht en de uitdagingen, die op jouw pad liggen. Dit doen we door aan de slag te gaan met:

 • Kennis van psychologie: van jouw stressoren, jouw triggers, in hoeverre je kritisch bent op jezelf (naar je ‘innerlijke criticus’ luistert) of opbouwend. We werken aan zelf-inzicht en zelfreflectie. . Ook geven we meer aandacht aan je gevoel: wat voel je echt? Hierdoor wordt je bewust wat er eigenlijk onder de oppervlakte speelt en wat voor belemmeringen dit al dan niet vormt.
 • Kennis van gedrag: jouw manieren van doen, hoe reageer je op bepaalde lastige, uitdagende, confronterende situaties? We werken met jouw casussen en met voorbeelden (rollenspellen). Hierdoor krijg je focus op wat je niet (meer) wilt en wat wel. Deze gaan ervoor zorgen dat jij jouw zogenaamde handelingsmogelijkheden kan gaan verbreden en verdiepen.
 • Kennis van mentale tools. Dit gaat over de manieren waarop je en je energie tijdens moeilijke, vermoeiende situaties kan behouden. Zodat je veel meer energie overhoudt voor je doelen en ambities en wat je belangrijk vindt (i.p.v. alle ‘politieke spelletjes’).

Deze 3 componenten gaan je helpen om te begrijpen wat er nodig is om te Verdienen Wat Je Waard Bent en jouw ideale positie te bereiken.

Let op: het is geen tips en trucs trainingsprogramma. Ik ga ervan uit dat je op een niveau bent gekomen in je werkend leven, dat je weet dat de bron van inzicht en de sleutels tot verandering in jezelf ligt.

Praktische informatie over het programma

Dit is een programma in een groep vrouwen, die gezamenlijk van elkaar leren hun niveau's omhoog te tillen. Het programma bestaat uit 3 dagen in totaal, 2 livedagen en coachingscall vooraf, tussendoor en achteraf.

Op de live coachdagen is er veel ruimte voor jouw specifieke uitdagingen en doelen. Wat is de kern waar je nu tegen aan loopt? Waar ben je het best bij geholpen - als je wat zou kunnen?

Je wordt op deze 2 dagen echt uitgedaagd om uit je gewoontes en patronen te komen, op een stimulerende wijze.

Het programma is een combinatie van reflectie, opdrachten, spreken en oefenen in korte rollenspellen en coaching. Er is veel ruimte voor doen, voelen, ervaren en er gaat zeker ook gelachen worden!

De coachcalls zijn er m.n voor dat je het geleerde, de nieuwe inzichten in de praktijk kan inbedden en laten landen.

Je zult tevens verbaasd zijn hoe voedend het is om echt ruimte te maken voor jezelf en andere vrouwen ook te ontmoeten, rondom de centrale vragen in je werkleven.

Ook zal er aandacht zijn voor ontspanning en het (leren) effectief inzetten van je lichaam in uitdagende situaties.

Dit alles werkt door op je persoonlijke effectiviteit in het algemeen, maar in je werkend leven in bijzonder.

Start en opzet Coachingsprogramma

Dit programma bestaat uit 3 dagen in totaal.

Vooraf en achteraf zijn er individuele coachcall gesprekken,  ingezoomd op jouw situatie.

Er zijn 2 hele coachingsdagen in een groep vrouwen.

Ook zijn er 2 coachingscalls online: een coachcall na dag 1 en een coachcall na dag 2)

Op de livedagen hebben we een heerlijke lunch met elkaar. Alle dagen zijn verzorgd incl. koffie/thee, lekkers, lunch & een weldadige soep.

Wil je weten welke startdagen er zijn en of het programma bij je past? Vraag een gesprek aan d.m.v. de gele knop!

De locaties zijn in Amsterdam (worden bekend gemaakt bij inschrijving)

bluebird

Twijfel je...?

Als je twijfelt, vraag dan een telefonisch introductiegesprek aan. Hierin beantwoord ik je vragen en kijken we samen of het programma past bij wat je nodig hebt. Vraag een vrijblijvend gesprek aan via: anna@vrouwenopdevloer.nl dan plan ik een gesprek met je in.