Coachingsprogramma 'Jouw toppositie'

Veel vrouwen worstelen met het thema invloed en macht en gaan het uit de weg. Ze voelen zich er ongemakkelijk bij. Met als gevolg dat zij hun dromen, idealen, doelen en ambities NIET waarmaken. Het gevolg hiervan is dat hoogopgeleide, ambitieuze vrouwen op weg naar de goede invloedrijke posities, afhaken. Zij raken gefrustreerd in hun werk en met zichzelf, waardoor ze niet vooruit komen. Dan houden zij hun eigen ontwikkeling af in hun leven, dan nemen ze lief voor veel minder; in termen van geld, invloed, impact. Dan gaan zij waarschijnlijk onderpresteren of opbranden. Bore-out en burn-out liggen dan op de loer.

Dit is funest. Voor hun zelfverzekerdheid, het vertrouwen. Dit kan hun werk en persoonlijke relatie(s) in hun gezin bijv. op het spel zetten en hun algehele welzijn teniet doen.

Maar daar hoeft het helemaal niet toe te komen!

Wil je een carriersprong? Of jouw ambities waarmaken?

Wij gaan we ervan uit dat je echt succesvol kan zijn, invloed kan verkrijgen, je doelen en ambities kan behalen – juist door jezelf te zijn. Met al jouw briljante plannen en grote ambities.

Je kan namelijk (bij-)leren om goed te communiceren, onderhandelen, invloed te krijgen en effectief met macht om te gaan! Voor het behalen van al jouw ambities.

Daarvoor hoef je geen ander persoon te worden. Maar... vrouwen zijn niet gewend om goed VOOR ZICHZELF te onderhandelen. Of om hun waarde goed in te schatten en henzelf ook goed te waarderen.

Zij zien hun eigen werk en prestaties vaak als vanzelfsprekend of in ieder geval presenteren ze dat vaak niet expliciet als een prestatie.

Waardoor zij zichzelf niet ‘in de kijker’ zetten, geen presentaties of pitches leiden, niet de dagvoorzitter rol pakken of de openingspreker, of diegene die de mooie nieuwe positie krijgt of de nieuwe grote opdracht/account etc etc.

Want zo hebben ze dat geleerd, dat profileren van arrogantie betuigt (of nog erger: van 'teveel ego' getuigt!). Bij mannen is dat echter allemaal geen probleem en belonen we dat gedrag, wat we bij vrouwen vaker wel dan niet afstraffen.

Welnu, dat kan echt anders.

Vrouwen hebben recht op alles wat ze willen behalen en hoeven niet meer krom te liggen van deze rare dubbele moraal in de (werk-)cultuur.

Het betekent enkel dat zij bijleren:

  • hoe je effectief kan communiceren (o.a. grenzen leert aangeven, assertief leert te zijn over jouw wensen, plannen en ambities en dat je leert je uit te spreken als het lastig wordt)
  • hoe je goed of beter gaat onderhandelen,
  • je beter naar jezelf leert te luisteren (in plaats van naar je criticus)
  • dat je meer waardering krijgt voor jezelf en jezelf serieus neemt
  • goed leert letten op je energie en waar je in communicatie en interacties met anderen, je energie verliest
  • dat je leert je energie te goed op peil te houden in uitdagende situaties (leert omgaan met heftige triggers bijvoorbeeld en hoe je deze kan 'overmeesteren')
  • zo helder en zuiver mogelijk waar te nemen en te voelen wat er volgens jou nodig is – voor jezelf en voor jouw plannen en doelen.

Dit leidt ertoe dat jij in staat bent om wel de invloed te kunnen uitoefenen, voor wat jij belangrijk vindt en wat jij denkt dat er moet gebeuren.

Zo kan je waarschijnlijk veel sneller dan je denkt wel de voor jouw geschikte positie behalen en het leven te leiden volgens jouw wensen! Zo haal je het beste uit jezelf - en blijf je niet onnodig lang op een niveau hangen, waar je je doelen niet kan behalen. Je zit immers helemaal niet op je juiste plek (dat is waarschijnlijk, anders was je niet hier beland). De plek waar je nu zit is er ook een waar je waarschijnlijk nogal onderbenut en onderbetaalt wordt en waar je riskeert dat je opbrandt.

Met het coaching programma  'Jouw Toppositie in 2019? Maak het waar!' kan je daar verandering in brengen.

Nieuwsgierig en wil je meedoen?  Meer weten? Mail me even en dan plan ik graag een gesprek met je in!

DATA VAN DE COACHINGDAGEN

Startdatum: Zaterdag 19 april

Daaropvolgend 6 coachingsdagen verdeeld over het jaar. Data volgen.

Elke coachingsdag is 10-17u in Amsterdam.

Meer info volgt bij inschrijving.

princess posing with sensuality